Το Ελληνικό knx-forum δημιουργήθηκε, συντηρήθηκε και ποτίστηκε από τους συνεργάτες της e-dreams την περίοδο 2010-2018. Σήμερα επικοινωνούμε κυρίως με άλλα μέσα, και τα άρθρα εδώ διατηρούνται ως αρχείο αποδεικνύοντας ότι θέματα που έχουν ήδη λυθεί εδώ και καιρό από τους συνεργάτες KNX, ξαναανακαλύπτονται είτε ως καινοτόμες πρακτικές άλλων πρωτοκόλλων, είτε ως ανακάλυψη του τροχού, είτε ως προβλήματα χωρίς λύση.

Επικοινωνήστε με το e-dreams network μέσα από τη σελίδα επικοινωνίας εδώ ή από τη σελίδα μας στο facebook

 

 

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #2889
    Forum User
    Participant

    Καλημέρα στο φόρουμ..
    Έχω την μπουτονιέρα Merten 628319 4gang και δεν μπορώ να καταλάβω πως θα φτιάξω σενάριο.Έχω προγραμματίσει τα κουμπιά της για κάποιες λειτουργίες αλλά τώρα θέλω να φτιάξω σενάριο. Είναι η πρώτη μου επαφή με σενάρια και θα ήθελα την βοήθεια σας. Διάβασα το manual του υλικού αλλά δεν με βοήθησε. Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη.

    #2891
    Forum User
    Participant

    καλημέρα,
    χωρίς να ανοίξω το application – μια γρήγορη απάντηση:
    τα σκηνικά εδώ λειτουργούν ως ξεχωριστό module και έχουν μία είσοδο και 8 εξόδους.
    η είσοδος είναι το κλασσικό πλέον 1 byte. Όταν στέλνεις σε αυτό το GA μια τιμή από 0 έως 63 καλείς το σκηνικό 1 έως 64.
    Στο App θα το βρεις ως scene extension κάτι τέτοιο αν θυμάμαι καλά από MERTEN.
    Μετά έχεις 8 εξόδους όπως δείχνεις και στη συνημμένη φωτογραφία. Εκεί συνδέεις 8 GA που τα συνδέεις σε 8 διαφορετικούς Actuators 1bit ή 1byte.
    κάθε φορά που θα δέχεται μια τιμή η είσοδος το button θα στέλνει τις αντίστοιχες τιμές σε αυτά τα 8 GA.
    Τώρα χρειάζεσαι να καλέσεις αυτά τα σκηνικά από κάπου, φαντάζομαι από το ίδιο το button στην αρχή, πας σε ένα πλήκτρο του, ορίζεις τη λειτουργία του ως σκηνικό, θέτεις έναν αριθμό σκηνικού που να έχεις χρησιμοποιήσει και στις παραμέτρους των σκηνικών, και συνδέεις το αντικείμενο του πλήκτρου με το scene extension, την είσοδο.
    Το δοκιμάζεις – βλέπεις τηλεγραφήματα και μας λες αν βοηθήσαμε 🙂

    #2892
    Forum User
    Participant

    Σ’ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια σου Γιώργο. Έχω την εξής ερώτηση. Γιατί δεν με αφήνει να του συνδέσω τα αντικείμενα ομάδας που είναι switch 1Βit και με αφήνει να του συνδέσω μόνο τα Valye 1Byte; Καταλαβαίνω ότι το Object A push button 1 που καλεί το σενάριο Morning είναι μήκους 1Byte αλλά το πρόγραμμα σου δίνει επιλογή και switch 1bit.

    Αν δεις στις φωτογραφίες η
    1/0/2
    1/0/4
    1/0/7
    δεν είναι συνδεδεμένες στο μπουτόν.
    Αύριο θα τις φορτώσω τις ρυθμίσεις. Υπάρχει περίπτωση να μην χρειάζεται να συνδέσεις το Object A push button 1 στις διευθύνσεις ομάδος επείδη μπορεί να είναι συνδεδεμένα τα GA απο την εφαρμογή του Scene 1; Προφητεία είπα;

    #2901
    Forum User
    Participant

    Τέλεια.. όπως το είπες Γιώργο. Σύνδεσα το scene extension object και αυτό κάλεσε τον αριθμό του σεναρίου που είχα δηλώσει στο Push Button 1.
    Σ’ευχαριστώ πολύ!

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.