KNX Advanced Course

 

Το KNX Advanced course είναι το επίσημο σεμινάριο του οργανισμού KNX για το επόμενο βήμα στους κτιριακούς αυτοματισμούς. Διαρκεί  διδακτικές ώρες. Το KNX Advanced course είναι ένα πολύ διαφορετικό σεμινάριο από το BASIC. Εδώ θεωρούμε δεδομένο ότι έχεις συνηθίσει το ETS, τα Group Address και τα αντικείμενα (Objects). Μετά από μια «σύντομη» επανάληψη επικεντρωνόμαστε στους αυτοματισμούς που μπορούν να γίνουν με το KNX.

 

Ακολουθεί το νέο εκτεταμένο πρόγραμμα του σεμιναρίου KNX Advanced course που δίνει στον συμμετέχοντα τον χρόνο να επικαιροποιήσει τη θεωρία που έχει διδαχτεί στο Basic course έτσι ώστε τις 4 πραγματικές ημέρες να επικεντρωθούμε στο ζητούμενο του σεμιναρίου:

 

Πως παραδίδεις ένα συνδυασμένο περιβάλλον αυτοματισμού, με ρουτίνες από τη θέρμανση, τον κλιματισμό, την ασφάλεια και τις συνθήκες του περιβάλλοντος στον πελάτη σου; Προσαρμόσιμο στις ανάγκες του έργου και ταυτόχρονα απλό και στιβαρό;

 

Για αυτόν το σκοπό, αφού απαραιτήτως ξαναπερνάμε από το τηλεγράφημα KNX και την τοπολογία, ειδικά σε δίκτυα IP, αφιερώνουμε χρόνο στη θεωρητική εξήγηση των παρακάτω λειτουργιών: Θέρμανση με θερμαντικό σώμα, κλιματισμός με FCU, διαδικασίες αντιμετώπισης βραχυκυκλωμάτων ή πτώσης τάσης, συστήματα συναγερμού/ασφαλείας, σταθερός φωτισμός, ανίχνευση κίνησης, έλεγχος κινητήρων περσίδων, μέτρηση ενέργειας, έλεγχος συσκευών IP/multimedia, γνωστά πρωτόκολλα επικοινωνίας και κεντρικός έλεγχος από server ή από το κινητό.

 

KNX Advanced course tutor

 

Νέο πρόγραμμα βασισμένο στη διδακτική μας εμπειρία. Η υποχρεωτική ύλη του σεμιναρίου καλύπτεται 100%.

 

ΣύντομηΕπανάληψη:

 

 • 1η ημέρα, μάθημα μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ΔΕΝ απαιτείται η φυσική παρουσία, προτείνουμε Παρασκευή απόγευμα (2+ ώρες)
  — Ανάλυση τηλεγραφήματος και DPT. Εκτίμηση του επιπέδου των συμμετεχόντων. Ηλεκτρονική αποστολή τμήματος θεωρίας και σημειώσεων για επανάληψη το Σαββατοκύριακο αν απαιτείται.

 

 • 2η ημέρα, μάθημα μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ΔΕΝ απαιτείται η φυσική παρουσία, προτείνουμε Δευτέρα απόγευμα  (1+ ώρα)
  — Επανάληψη τοπολογίας με Line Couplers. Ηλεκτρονική αποστολή ασκήσεων επιβεβαίωσης/κατοχύρωσης KNX Topology.

 

 • 3η ημέρα, μάθημα μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ΔΕΝ απαιτείται η φυσική παρουσία, προτείνουμε Τρίτη απόγευμα (1+ ώρα)
  — Παρουσίαση τρόπου λειτουργίας ETS5 σε σχέση με τα εξωτερικά applications. Δοκιμή ETS5 σε όλους τους συμμετέχοντες, απορίες με τη διαχείριση εξωτερικών αρχείων και βοηθητικών λειτουργιών του ETS5.

 

Έναρξη Σεμιναρίου με φυσική παρουσία:

 

 • 4η ημέρα, μάθημα με υποχρεωτική φυσική παρουσία, απαιτείται η φυσική παρουσία, ξεκινάμε Πέμπτη στις 11:00 το πρωί. Χρειαζόμαστε να έχετε το επαγγελματικό σας εργαλείο, φορητό υπολογιστή με το ETS5 εγκατεστημένο και δικαιώματα διαχειριστή.
  — Επιβεβαιώνουμε Τοπολογία Τηλεγράφημα και Datapoint Types και σχεδιάζουμε την πρώτη μας ασφαλή εγκατάσταση προστατευμένη από πτώσεις τάσης και βραχυκυκλώματα. Βασικές συσκευές που λαμβάνουν μέρος: ρελέ, αισθητήριο καιρού, ενεργοποιητής περσίδων, line coupler, οθόνη.

 

 • 5η ημέρα, μάθημα με υποχρεωτική φυσική παρουσία, απαιτείται η φυσική παρουσία, Ξεκινάμε την επόμενη ημέρα στις 9:00 το πρωί και δεν φεύγουμε αν δεν τελειώσουμε με το HVAC!
  — Ξεκινάμε από ένα «απλό» θερμοστάτη και καταλήγουμε στον «τέλειο» θερμοστάτη για οποιοδήποτε σύστημα μας ζητηθεί. Βασικές συσκευές που λαμβάνουν μέρος: Ελεγκτής δωματίου «θερμοστάτης», ενεργοποιητής ρελέ, ενεργοποιητής Fan Coil, αισθητήρια θερμοκρασίας, μονάδα λογικής, οθόνη.

 

 • 6η ημέρα, μάθημα με υποχρεωτική φυσική παρουσία, απαιτείται η φυσική παρουσία, Ξεκινάμε την επόμενη ημέρα στις 9:00 το πρωί και η μέρα είναι αφιερωμένη στο φωτισμό και στις λειτουργίες συναγερμού που υλοποιούνται με το KNX.
  — Βασικές συσκευές που λαμβάνουν μέρος: ανιχνευτής φωτεινότητας, dimmer φωτισμού, οθόνη, μονάδα εισόδων με αντίσταση (security inputs), ενεργοποιητής ρελέ, μονάδα λογικής μονάδα λογικής, μονάδα λογικής.

 

 • 7η ημέρα, μάθημα με υποχρεωτική φυσική παρουσία, απαιτείται η φυσική παρουσία, Έχουμε φτάσει στη 4η και τελευταία μέρα πραγματικής παρουσίας που είναι αφιερωμένη στο ΙοΤ και την οπτικοποίηση της εγκατάστασης.
  — Με βάση τις ασκήσεις των προηγούμενων ημερών στήνουμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα KNX. Παρουσίαση τεχνολογιών smart metering. Παρουσίαση των βασικών χαρακτηριστικών των IoT συσκευών στην παγκόσμια αγορά. Αναγκαστικά επιβεβαιώνουμε βασικές γνώσεις δικτύων IP. Συσκευές που λαμβάνουν μέρος: switch, οθόνη, virtual KNX server, Logical funtions, PHP scripts

 

Διευκρίνηση:

Χρησιμοποιούμε την Ελληνική γλώσσα για τη παρουσίαση του σεμιναρίου KNX Advanced course αλλά όλα τα application software στο ETS είναι στα Αγγλικά όποτε χρειάζεται να γνωρίζετε τους τεχνικούς όρους.
Στο τέλος του σεμιναρίου KNX Advanced course γίνονται πρακτικές εξετάσεις για την απόκτηση του τίτλου KNX Advanced Partner.

 

Εισηγητής: Γιώργος Τάτσης, ηλεκτρονικός, αυτοματισμοί, KNX tutor
Σύμβουλος εκπαίδευσης: Γιώργος Σαρρής, ηλεκτρολόγος, KNX tutor

 

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 12

 

 

Μπορείς να βρείς και τα υπόλοιπα σεμινάρια μας εδώ:

 

Για σένα που θέλεις να μάθεις τι ακριβώς είναι το KNX. Μια σειρά από βίντεο και live συναντήσεις στο youtube, θα είναι στη διάθεσή σου για να μπορέσεις να αφομιώσεις όσο το δυνατόν καλύτερα την έννοια αυτή.

 

Δε χρειάζεσαι κάποιο προαπαιτούμενο για να παρακολουθήσεις το ηλεκτρονικό μας σεμινάριο KNX. Όπως θα δεις και στο παρακάτω video αυτό το ηλεκτρονικό σεμινάριο δημιουργήθηκε για να σε βοήθήσουμε να καταλάβεις πως λειτουργούν οι περισσότερες αν όχι όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές που έχεις στο σπίτι σου.

Δήλωσε συμμετοχή εδώ

 

KNX for beginners

 

Σε περιμένουμε να γνωριστούμε!

 

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας για εκδήλωση ενδιαφέροντος για το επόμενο  KNX Advanced Course