e-dreamer
όμως
πριν από αυτό, κατά την προσωπική μου άποψη, μήπως πρέπει να επικοινωνήσεις με αυτόν που το έφτιαξε να του το ζητήσεις?
Αν έχω καταλάβει καλά, υπάρχει οδηγία από την KNX ότι το πρόγραμμα ανήκει στον πελάτη που πληρώνει για τον προγραμματισμό [crying wrote:
Γεια κ από εμένα,
εγώ θυμαμαι πάντως πώς στην πιστοποίηση μας είχαν τονίσει ιδιαίτερα, και μου είχε κάνει εντύπωση πως πρέπει να παραδίδουμε ένα φάκελο με σχέδια, φωτό, λίστα υλικών, και τον πρόγραμματισμό του έργου…
κατά πόσο αυτό ισχύει στην ελληνική αγορά και κατά πόσο στον υπόλοιπο κόσμο δεν το γνωρίζω. Ας μας πούν οι “κοσμογυρισμένοι” του φόρουμ τι γίνεται έξω…
Πάντως θεωρώ πως παρόλο που πρέπει να προστατέψει κάποιος τη δουλεά του, δεν είναι ωραίο να εκβιαζεται και ο πελάτης λόγω προγραμματισμού.
Επίσης υπάρχουν και κάποια εργαλέια κλειδώματος που ίσως μπορόυν να αξιοποιηθούν
https://prntscr.com/h0t3z
δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ποτέ 🙁 οπότε αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας μας πεί..
Νομίζω πως σε αυτό το φάκελο έργου πρέπει να υπάρχει και αναλυτική οικονομική μελέτη όπου εκεί θα ξεχωρίζει η αγορά υλικών, η καλωδίωση, η εγκατάσταση και ο προγραμματισμός. Ο φάκελος μπορεί να πάραδίδεται μετά την εξόφληση…
(δεν ξέρω αν κολλάνε όλα τα παραπάνω εδώ ή είναι για άλλο νήμα…)