Ερωτήσεις από ένα newbie! - e-dreams
Ονειρέψου ένα σπίτι που θα είναι προέκταση του εαυτού σου, ένα σπίτι ζωντανό οργανισμό που θα αναπνέει και θα σκέφτεται, θα κατανοεί τις ιδιαίτερες ανάγκες σου και θα αλληλεπιδρά με εσένα και το περιβάλλον.
smart home, έξυπνο σπίτι, knx, εκπαιδευση knx, zennio, divus, eldat
1179
topic,bbpress,topic-template-default,single,single-topic,postid-1179,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.2,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

e-dreams.gr – Smarthome for you Forums Ερωτήσεις από ένα newbie!

This topic contains 9 replies, has 4 voices, and was last updated by  [email protected] 7 years, 2 months ago.

Viewing 1 post (of 1 total)
 • Author
  Posts
 • #1179

  Χαίρετε και καλώς σας βρήκα. Να σας πω λίγο 1-2 πράγματα για το πώς βρέθηκα εδώ.

  Βασικά όπως λέει και ο τίτλος, ενώ έχω μια άριστη σχέση με την τεχνολογία γενικότερα, στο συγκεκριμένο θέμα των έξυπνων κτιρίων έχω μαύρα μεσάνυχτα. Επειδή όμως googliζοντας πας στην Πόλη, είπα να αρχίσω να ενημερώνομαι σιγά σιγά και σελίδα στη σελίδα βρέθηκα εδώ.

  Ο λόγος της αναζήτησής μου είναι πως τον καιρό αυτό έχω μπει στη διαδικασία εύρεσης οικοπέδου για ανέγερση μεζονέτας (στη Θεσσαλονίκη) ή αν αυτό δεν είναι εφικτό, στη διαδικασία αγοράς έτοιμης κατοικίας, επίσης μεζονέτας, λογικά 2όροφης με ημιυπόγειο γύρω στα 160-180 τετραγωνικά μέτρα. Ένα από τα πρώτα πράγματα λοιπόν που άρχισα να ψάχνω είναι ο κόσμος του “έξυπνου σπιτιού” και των αυτοματισμών που αυτός προσφέρει και οι πρώτες άγνωστες λέξεις που συνάντησα ήταν KNX, EIB και instabus. Με λίγο διάβασμα νομίζω πως κατάλαβα τι ακριβώς πρεσβεύουν, αλλά όπως είναι φυσικό σχεδόν ταυτόχρονα εμφανίστηκαν νέες απορίες. Γι’ αυτό λοιπόν έκανα και αυτό το θέμα, ώστε να μάθω 1-2 πράγματα παραπάνω.

  Βασικά το πρώτο που θα ήθελα να ρωτήσω και από τα πιο σημαντικά είναι το κατά πόσο είναι εύκολο να γίνει μια τέτοια εγκατάσταση αυτοματισμού σε ένα (σχεδόν) έτοιμο σπίτι και πόσο κάτι τέτοιο αυξάνει το κόστος σε σχέση με το να είχε προβλεφτεί εξαρχής του χτισίματος. Επίσης το δεύτερο που θα ήθελα να ξεκαθαρίσω είναι αν ο πίνακας ελέγχου είναι ένας και σε συγκεκριμένο σημείο ή αν μπορούν να μπουν και παραπάνω σε διάφορα σημεία του σπιτιού, που άλλος π.χ. να ελέγχει τη θερμοκρασία των δωματίων, άλλος τη μουσική που θα παίζει σε κάθε δωμάτιο, άλλος των φωτισμό, κ.ο.κ..

  Συνεχίζοντας θα ήθελα να μάθω αν το συγκεκριμένο σύστημα συνεργάζεται με όλων των ειδών τις ηλεκτρικές συσκευές ή όχι και τέλος ίσως η σημαντικότερη απορία είναι πόσο περίπου κυμαίνεται το κόστος μιας τέτοιας εγκατάστασης. Για το τελευταίο θα μου πείτε φαντάζομαι πως εξαρτάται από τι θέλω να συμπεριλάβω. Να σας πω την αλήθεια αρχικά είχα στο νου μου κυρίως τον έλεγχο της ψύξης-θέρμανσης (με αισθητήρες θερμοκρασίας σε κάθε δωμάτιο, κτλ.) αλλά δεν σας κρύβω πως διαβάζοντας τις δυνατότητες που υπάρχουν, άρχισα να “λιγουρεύομαι” πολλά για να μην πω σχεδόν όλα από τη λίστα που υπάρχει στην αρχική σελίδα του site. Οπότε αν μπορείτε να μου δώσετε ένα εύρος τιμών minimum και maximum για τα τετραγωνικά που σας ανέφερα παραπάνω.

  Σας ευχαριστώ προκαταβολικά. Ο νέοπας. 🙂

  ΥΓ. Ελπίζω να έγραψα στο σωστό μέρος.

Viewing 1 post (of 1 total)

You must be logged in to reply to this topic.