Καλημέρα σας,
Το συστημα,
Εισοδοι / Εξοδοι
Ψηφιακές εισοδοι
Α/Μ
Υγρόμετρο
Θερμόμετρο
Εικονικές ψηφιακές είσοδοι
Εσωτερικός Χρονοδιακόπτης του LOGO
Ψηφιακές εξοδοι
RUN Ξεκίνημα Αντλίας
STOP Σταμάτημα Αντλίας
Σε περίπτωση που θέλεις να ελεγχεις solenoid valve την συνδέεις στην εξοδο RUN για να την ανοιγοκλείνεις
Το σύστημα δεν εχει ΚΝΧ module για απ’ευθείας συνδεσή του με το KNX BUS αλλα αυτο γίνετε ευκολα
Τώρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενα ΚΝΧ ψηφιακό module εξοδου που την κατάσταση τους τις διαβάζει το LOGO
ΤΙ ΚΑΝΕΙ
Η λογική το πρόγραμμα του συστήματος ειναι το εξής
1)Να μπορεί κάποιος να επιλέγει την αυτόματη ή χειροκίνητη λειτουργία
2)Να γίνετε πότισμα σε χρόνικα διαστήματα που επιθυμούμε (μηνες , ημερες , ωρες και λεπτα)
3)Να διακόπτετε το ποτισμα όταν το επίπεδο υγρασίας έχει φτάσει στην επιθυμητη τιμη, ή να μην ξεκινα
4) Σε περίπτωση που το θερμόμετρο “διαβάζει” θερμοκρασίες παγετού να ξεκινάει το πότισμα όσο χρονικό δίαστημα διαρκεί ο παγετος και ο μόνος τρόπος να βγεί απο αυτην την κατάσταση είναι να γυρίσουμε την λειτουργία σε χειροκίνητη και να επιλέξουμε stop τότε μόνο μπορύμε να διακόψουμε το πότισμα
5) Σε περίπτωση που το σύστημα ελέγχει αντλια να υπάρχει απο το σύστημα προστασία συνεχόμενων εκκινήσεων του μοτέρ της
ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ
Το συστημα μπορει να γίνει μέρος σε ενα ίδη υπάρχον σύστημα ποτισμού που έχει μια αντλία ποτίσματος και ένα πίνακα χειροκίνητου ελέγχου με μπουτον start stop
Οι έξοδοι run και stop του LOGO συνδέοντε με κατάλληλο τρόπο με τα μπουτόν του πίνακα
ή
Μπορεί να ελέγχει μια solenoid βανα απο την run έξοδο
ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ
Εγω είμαι Μηχανικος Αυτοματισμού ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ και Ηλεκτρολογος Εγκαταστάτης
Ειμαι Ηλεκτρολόγος Εγκαταστάτης ελευθερος Επαγγελματίας
Ειμαι ΚΝΧ partner αλλα δεν εχω ασχοληθεί και πολυ με το σύστημα
Αλλα καταλαβαίνω πολλά πράγματα απο αυτο
Το σύστημα είναι σε πιλοτική μορφή
Εχω κάνει το προγραμμα και το έχω δοκιμάσει και λειτουργει αψογα σαν αυτοματισμός
Εάν θέλεις να συνεργαστούμε για να το ενσωματόσουμε στο ΚΝΧ να κανονίσουμε μια συνάντηση να γνωριστούμε και να δουλέψουμε πάνω σε αυτο
εαν θέλεις πες μου να συναντηθούμε
Μπορύμε π.χ.
Να χρησιμοποιήσουμε ενα timer απο το ΚΝΧ και οχι το timer του LOGO για να ορισουμε τα διαστήματα ποτισματος
Να χρησιμοποισουμε ενα weather station του ΚΝΧ για πληροφορίες θερμοκρασίας και βροχής
Και άλλα πολλά
Αυτα για τώρα ζαλίστικα
γεια