e-dreams.gr – Smarthome for you Forums Greek KNX forum απλό και φιλικό KNX ηλεκτρολογική εγκατάσταση ΚΝΧ

Το Ελληνικό knx-forum δημιουργήθηκε, συντηρήθηκε και ποτίστηκε από τους συνεργάτες της e-dreams την περίοδο 2010-2018. Σήμερα επικοινωνούμε κυρίως με άλλα μέσα, και τα άρθρα εδώ διατηρούνται ως αρχείο αποδεικνύοντας ότι θέματα που έχουν ήδη λυθεί εδώ και καιρό από τους συνεργάτες KNX, ξαναανακαλύπτονται είτε ως καινοτόμες πρακτικές άλλων πρωτοκόλλων, είτε ως ανακάλυψη του τροχού, είτε ως προβλήματα χωρίς λύση.

Επικοινωνήστε με το e-dreams network μέσα από τη σελίδα επικοινωνίας εδώ ή από τη σελίδα μας στο facebook

Viewing 5 posts - 16 through 20 (of 20 total)
  • Author
    Forum User
    Participant

Δεν ανοιγοκλείνεις ποτέ τον ουδέτερο πάντα ανοιγοκλείνεις τη φάση βάση κανονισμών ΕΗΕ.

Μα αυτό ήξερα και εγώ αλλά νόμιζα ότι η σειρά σύνδεση είναι:

ΠΗΓΗ 230V ====> Ν512 =====> ΑΣΦΑΛΕΙΑ =====> ΚΥΚΛΩΜΑ

οπότε σε μια τέτοια περίπτωση το να συνδέσεις δύο κυκλώματα σε μία ασφάλεια αμέσως σου στερεί την δυνατότητα να τα ελέγξεις ανεξάρτητα.
    Νομίζω ότι το τελευταίο σχήμα του e-dreamer είναι κατατοπιστικότατο και δείχνει ξεκάθαρα ότι η ασφάλεια μπαίνει πριν από το N512 δηλαδή έτσι

ΠΗΓΗ 230V ====> ΑΣΦΑΛΕΙΑ =====> Ν512 =====> ΚΥΚΛΩΜΑ

Πάντως ο κανονισμός ΕΗΕ (ΕΛΟΤ HD384) σε κάποιες περιπτώσεις ΑΠΑΙΤΕΙ την απομόνωση και της φάσης και του ουδέτερου.

Επίσης (ανεξαρτήτως κανονισμού) σε μεγάλα φορτία (θερμοσίφωνες, πλυντήρια, κουζίνες κ.τ.λ) η απομόνωση και της φάσης και του ουδέτερου (με διπολικό διακόπτη) αυξάνει την ασφάλεια των χρηστών.

Forum User
    Participant

Σε μία συμβατική εγκατάσταση φωτισμού δύο φωτιστικών σωμάτων που ελέγχονται απο έναν
    κομμιτατέρ,σε ποιό τμήμα θα τοποθετήσεις την ασφάλεια, πριν ή μετά τον διακόπτη?
    (Ερώτηση προς kazas).

Forum User
    Participant

Ναι έχετε δίκιο δεν ξέρω γιατί δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Έβαλα και μια προειδοποίηση στο παραπάνω σχήμα μου για να μην το εκλάβει κάποιος ως σωστό.

Forum User
    Participant

καλησπέρα,

επεξεργάστηκα την φωτογραφία και τη μετέφερα στο forum.

Υπόψην ότι εξωτερικές φωτογραφίες (links) φαίνονται από όλους τους επισκέπτες ενώ οι ανεβασμένες μόνο από τα μέλη.

ετοιμάζουμε και το αδιάβροχο διάγραμμα KNX που σας χρωστάμε, 2 εβδομάδες ακόμη ](*,)

Forum User
    Participant

από μια βδομάδα, μέχρι ένα μήνα [blink]

αυτό είναι το περιβόητο διάγραμμα KNX.

μας πήρε λίγο καιρό παραπάνω, μετά την l+b2012 έχουμε 1-2 updates, αλλά πιστεύω ισχυρά ότι περιγράφει το KNX σε αρκετά επίπεδα.

το βρίσκετε στο νέο σπίτι της e-dreams Academy

https://academy.e-dreams.gr/course-resources

enjoy it

Viewing 5 posts - 16 through 20 (of 20 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.