Ετοιμάζομαι να ανακαινίσω ένα διαμέρισμα και σκέφτομαι να στραφώ σε λύση ΚΝΧ αντί της συμβατικής ηλεκτρολογικής εγκατάστασης.
Με την έρευνα που έχω κάνει μέχρι τώρα, μου έχουν δημιουργηθεί απορίες που με την βοήθειά σας ευελπιστώ στο να τις λύσω.
Στη συμβατική ηλεκτρολογική εγκατάσταση, π.χ. σε ένα δωμάτιο ενώνονται σε σειρά τα φώτα, οι διακόπτες, και οι πρίζες και άν η ασφάλεια μπορεί να σηκώδει το φορτίο, καταλήγουν με ένα καλώδιο στον πίνακα σε μία ασφάλεια.
Στο ΚΝΧ πρέπει το κάθε ηλετρικό στοιχείο (δικόπτες,πρίζες,φώτα) να καταλήγει ΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ, σε ρελέ στον πίνακα και από εκεί τα ρελέ να συνδέονται στο bus.
Η πρώτη απορία μου είναι:
1. Δεδομένου ότι κάθε ηλεκτρολογικό στοιχείο θέλει ξεχωριστό καλώδιο προς τον πίνακα, τα καλώδια που πρέπει να χρησιμοποιηθούν δεν είναι περισσότερα από μία συμβατική ηλεκτρολογική εγκατάσταση;
Η δεύτερη απορία μου είναι:
2. Ο KΝX πίνακας για να έχει ρελέ για κάθε ηλεκτρολογικό στοιχείο δεν πρέπει να έχει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από έναν συμβατικό πίνακα;
Η τρίτη απορία μου είναι:
3. Μπορούν να συμβατικοί διακόπτες (on/off) για φώτα να διασυνδεθούν πάνω στο bus;
Η τέταρτη απορία μου είναι:
4. Πως γίνεται διασύνδεση ενός ηχητικού συστήματος/Home Theater με KNΧ. Στο σπίτι βρίσκονται τρία δωμάτια (2 κρεββατοκάμμαρες και 1 σαλόνι) και το καθένα διαθέτει ηχεία που καταλήγουν σε patch panel.
Παρακαλώ για την βοήθειά σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων.