ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

online

This topic contains 3 replies, has 2 voices, and was last updated by  STAPERGI 7 years, 3 months ago.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Author
  Posts
 • #915

  papageorgiou
  Participant

  Καλησπέρα.Θέλω να κάνω online δοκιμή απο το pc στο logo.Πατάω το online test αλλά μου εμφανίζει τις εισόδους
  απενεργοποιημένες. Μήπως μου διαφεύγει κάτι ?

  #917

  STAPERGI
  Member

  Μόλις πατήσεις online test θα σου βγαλει μια μπαρα κατω με τα Ι/Οs και ενα ζευγαρι γυαλια. Πατα επανω στα γυαλια. Αν δεν ειναι σε run mode το Logo, θα σε ρωτησει να το γυρισεις σε run και θα αρχισει να σου απεικονιζει τις εισοδους – εξοδους. Ειδικα αν προκειται για αναλογικες η θες να βλεπεις χρονους, πατας επανω στα αντιστοιχα Blocks κα ισου ανοιγει μια επιλογη για καθε Block. Ειδικα μαλσιτα σε PI blocks σου βγαζει και διαγραμματα.
  Καλη επιτυχια.

  #923

  papageorgiou
  Participant

  Ακολούθησα τις ενέργειες που μου υπέδειξες και κατάλαβα ότι το online test είναι για εποπτικό ρόλο και όχι να επέμβω π.χ. να αλλάξω μια έξοδο.

  #937

  STAPERGI
  Member

  Αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί έτσι κι’αλλιώς σε real time απλούστατα διότι οι έξοδοι σε πραγματικό χρόνο καθορίζονται σαν συνάρτηση της προηγούμενης κατάστασης του FSM και των εισόδων -μόνον. Στο logo, ο κύκλος εκτέλεσης είναι 100msec. Άρα κάθε 100msec κάνει το εξής απλό: . Ακόμα και αν μπορούσες να “πειράξεις” μια έξοδο, αυτή θα άλλαζε μετά από 100msec. Κάτι παραπλήσιο όμως με αυτό που θες να κάνεις, μπορείς να το κάνεις σε simulation mode (Πατώντας F3). Εκεί μπορείς να αλλάζεις τις εισόδους και να δεις πως συμπεριφέρεται το FSM σου χωρις καν να είσαι συνδεδεμένος με το πραγματικό περιβάλλον. Αν πάντως θελεις να αλλάζεις σε πραγματικό χρόνο μια έξοδο, αυτό φοβάμαι ότι μπορείς να το κάνεις μόνο hardwired. Δηλαδή ας πουμε οτι θελεις να “πειράξεις” μια ψηφιακή έξοδο. Πριν από αυτή βάζεις μια πυλη που σε εξυπηρετεί (π.χ OR) και τη συνδέεις με μια binary input. Έτσι κάνεις Set την έξοδο όποτε θέλεις εσύ (AND για reset) συνδέοντάς τη στην αντίστοιχη τάση για τη λογική κατάσταση που επιθυμείς.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

You must be logged in to reply to this topic.