e-dreams.gr – Smarthome for you Forums Greek KNX forum νέα για την τεχνική KNX Φωτοβολταϊκά συμβατά με το KNX

Το Ελληνικό knx-forum δημιουργήθηκε, συντηρήθηκε και ποτίστηκε από τους συνεργάτες της e-dreams την περίοδο 2010-2018. Σήμερα επικοινωνούμε κυρίως με άλλα μέσα, και τα άρθρα εδώ διατηρούνται ως αρχείο αποδεικνύοντας ότι θέματα που έχουν ήδη λυθεί εδώ και καιρό από τους συνεργάτες KNX, ξαναανακαλύπτονται είτε ως καινοτόμες πρακτικές άλλων πρωτοκόλλων, είτε ως ανακάλυψη του τροχού, είτε ως προβλήματα χωρίς λύση.

Επικοινωνήστε με το e-dreams network μέσα από τη σελίδα επικοινωνίας εδώ ή από τη σελίδα μας στο facebook

 

 

Viewing 1 post (of 1 total)
  • Author
    Posts
  • #1600
    Forum User
    Participant

    κάτι καινούργιο και επίκαιρο από τα νέα της ABB:

    Οι μετατροπείς στοιχειοσειράς (string inverters) PVS300 της ΑΒΒ είναι πλέον συμβατοί με το σύστημα κτιριακού αυτοματισμού ΚΝΧ. Έτσι, είναι δυνατή η πραγματική ενσωμάτωση των συστημάτων διάγνωσης, επιτήρησης, και απεικόνισης ενός φωτοβολταϊκού (Φ/Β) συστήματος σε μια ολοκληρωμένη κτιριακή εγκατάσταση αυτοματισμού και ελέγχου.
    Οι μετατροπείς στοιχειοσειράς PVS300 της ΑΒΒ είναι κατάλληλοι για Φ/Β συστήματα μεγέθους έως και εκατοντάδων kW και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε οικιακές όσο και σε εμπορικές ή βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

    Μέχρι σήμερα οι Φ/Β εγκαταστάσεις σε κτίρια επιτηρούνταν από ανεξάρτητα συστήματα. Πλέον, με τη δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των μετατροπέων στοιχειοσειράς PVS300 και του συστήματος κτιριακού αυτοματισμού KNX, είναι δυνατή η απευθείας επιτήρηση, οπτικοποίηση και ο έλεγχος του Φ/Β συστήματος χωρίς τη χρήση πρόσθετων – ανεξάρτητων διαδικασιών. Με αυτόν τον τρόπο, το Φ/Β σύστημα γίνεται αναπόσπαστο τμήμα της συνολικής κτιριακής εγκατάστασης και οι διαδικασίες συντήρησής του αποτελούν μέρος της συνολικής ρουτίνας συντήρησης και επισκευής, χάρη στην εύκολη άντληση πληροφορίας με βάση τις απαιτήσεις του προσωπικού διαχείρισης της κτιριακής εγκατάστασης.

    Η συμβατότητα μεταξύ του συστήματος κτιριακού αυτοματισμού ΚΝΧ και των μετατροπέων στοιχειοσειράς PVS300 εξασφαλίζεται με τη χρήση της μονάδας επιτήρησης SREA-50, η οποία, επιπροσθέτως της σύνδεσης Ethernet που μέχρι τώρα διέθετε, είναι πλέον συμβατή και με το σύστημα ΚΝΧ. Οι μετατροπείς συνδέονται, μέσω της ενσωματωμένης θύρας Modbus που διαθέτουν, σε σειρά, με μία ή περισσότερες μονάδες επιτήρησης SREA-50 οι οποίες κατανέμονται και χωροθετούνται αντίστοιχα εντός του κτιρίου. Επιτηρητές καιρικών φαινομένων (weather stations) αλλά και άλλοι αισθητήρες που δεν διαθέτουν ενσωματωμένο πρωτόκολλο ΚΝΧ, αλλά δυνατότητα επικοινωνίας μέσω Modbus, μπορούν να διασυνδεθούν απευθείας πάνω στη μονάδα επιτήρησης SREA-50 και τα δεδομένα τους να μεταφερθούν, μέσω αυτής, στο σύστημα κτιτιακού αυτοματισμού ΚΝΧ.

    δείτε περισσότερα στις σελίδες της ABB https://www.abb.com/cawp/grabb101/67826327b681254cc1257a330032dd52.aspx

Viewing 1 post (of 1 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.