e-dreams.gr – Smarthome for you Forums Greek KNX forum εκτός θέματος, εντός KNX Ερώτηση σχετικά με τον προγραμματισμο του knx

Το Ελληνικό knx-forum δημιουργήθηκε, συντηρήθηκε και ποτίστηκε από τους συνεργάτες της e-dreams την περίοδο 2010-2018. Σήμερα επικοινωνούμε κυρίως με άλλα μέσα, και τα άρθρα εδώ διατηρούνται ως αρχείο αποδεικνύοντας ότι θέματα που έχουν ήδη λυθεί εδώ και καιρό από τους συνεργάτες KNX, ξαναανακαλύπτονται είτε ως καινοτόμες πρακτικές άλλων πρωτοκόλλων, είτε ως ανακάλυψη του τροχού, είτε ως προβλήματα χωρίς λύση.

Επικοινωνήστε με το e-dreams network μέσα από τη σελίδα επικοινωνίας εδώ ή από τη σελίδα μας στο facebook

 

 

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Author
    Posts
  • #1207
    Forum User
    Participant

    Καλησπέρα και απο μένα. έιναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum και θα ήθελα να σας πώ το εξής. είμαι καινούργιος στον τομέα του έξυπνου σπιτιού, αλλά μπορώ να πώ πως με ενδιαφέρει να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτον τον τομέα.Βασικά πριν περίπου 1 μήνα τελείωσα το σεμινάριο της siemens για το instabus οπότε οι γνώσεις μου είναι σε πρώιμο στάδιο. θα ήθελα αν μπορείτε να με βοηθησετε στο πως να ξεκινήσω.θα ήθελα να ασχολήθω σαν προγραμματιστής και μόνο γιατι με τα ηλεκτρολογικά δεν τα πάω και πολύ καλά.θέλω να πώ πρέπει να πηγαίνω απο οικοδομή σε οικοδομή και να τουσ μιλάω για το έξυπνο σπίτι, πρέπει να συνδεθώ με αρχιτέκτονες και πολιτικούς μηχανικούς, τι ακριβώς πρέπει να κάνω και φυσικά αν το συγκεκριμένο έχει δουλειά , που απο ότι ενημερώθηκα έχει.
    ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη αν θεωρηθεί χαζή η ερώτηση μου.

    #1208
    Forum User
    Participant

    Καλώς όρισες Κώστα !
    Αρχικά θα ξεκινήσω με μια παρατήρηση , οι ηλεκτρολογικές γνώσεις είναι το ουσιαστικότερο κλειδί ποιό σημαντικό και απο το ETS για τον προγραμματισμό , και οχι οι τεχνικές στο έργο που ακολουθούν οι ηλεκτρολόγοι αλλά ποιό πολύ η θεωρία η οποία είναι απαραίτητη για να συννενοηθείς με τους τεχνικούς στο έργο . Ενα άλλο σημείο κλειδί των ηλεκτρολογικών γνώσεων είναι οι βλάβες , οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις θα πρέπει να λυθούν σε συνεργασία τεχνικού KNX και ηλεκτρολόγου . Τώρα , ανάλογα με το πώς θέλεις να κινηθείς στην αγορά θα χρειστεί να επικεντρωθείς σε διαφορετικά επίπεδα , αν δηλαδή θέλεις να προγραμματίζεις μόνο ( η ποιό συρικνωμένη αγορά κατα την γνώμη μου ) θα πρέπει να απευθυνθείς σε ηλεκτρολόγους και τεχνικούς γενικότερα την οικοδομής καθώς και σε αρχιτέκτωνες . Αν θα απευθυνθείς όμως στον τελικό πελάτη τα πργάγματα θέλουν λιγάκι προσοχή παραπάνω , διότι το έξυπνο σπίτι σαν έννοια είναι πράγματα πολύ ποιό παραπάνω απο το απλό άναμα των ΄φωτων και το κατέβασμα των ρολών , και απαιτεί μια ομάδα καλοκουρδισμένο ρολόι με έναν επικεφαλή που να μιλάει με τον πελάτη . Η πρόταση μου λοιπόν είναι να πάρεις μερικά προιόντα , να τα βάλεις στο εργαστήριο , να κάνεις ένα δυο θεωρητικά σενάρια ενός διαμερίσματος και να έχεις μια πρώτη εικόνα , σύνδεσης προγραμματισμού και θέσης σε λειτουργία , έπειτα αποφασίζεις πως΄θα συνεχίσεις . Εμείς εδώ είμαστε να σε βοηθήσουμε και τα υλικά της e-dreams σε αναμονή για ιδιοκτήτες !!! Καλή αρχή .

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.